Leren tijdens het werken en
werken tijdens het leren

Dienstenoverzicht

Leerwerktraject

De missie van DrechtwerkActief luidt: “Mensen uit de participatiewet een passende werkplek aanbieden binnen de ‘inclusieve samenleving’ door middel van leer- werktrajecten binnen of via één van de bedrijven van DrechtwerkActief.”

DrechtwerkActief kan daarom een breed scala aan leer-werktrajecten verzorgen waarbij werk, in combinatie met scholing en individuele coaching ingezet wordt om de ontwikkeling van werkzoekenden te realiseren. Hiermee wordt uiteindelijk uitkeringsonafhankelijkheid mogelijk gemaakt.

Een voorbeeld; in samenwerking met de Sociale Dienst Drechtsteden is een leerwerktraject heftruck rijden opgezet voor uitkeringsgerechtigden. Tijdens het leerwerktraject, wat plaatsvindt bij DrechtwerkActief, worden algemene werknemersvaardigheden bevorderd én vakgerichte werknemersvaardigheden aangeleerd met het oog op het rijden met een heftruck. Hoe verder de kandidaat komt in het proces hoe complexer de werkzaamheden worden. Na het succesvol doorlopen van het traject stromen de kandidaten uit naar werk elders.

Ander leerwerktrajecten:

  • Schoonmaak
  • Horeca (koude keuken, warme keuken, spoelkeuken, catering of een combinatie van allen)
  • Medewerker groenvoorziening.
  • Medewerker receptie

Deze leerwerktrajecten kunnen (tailormade) uitgevoerd worden in opdracht van uitkeringsinstanties, reïntegratiebedrijven, het commercieel bedrijfsleven en andere partijen.

De dagelijkse begeleiding is in handen van leermeesters en van een praktijkbegeleider leerwerktrajecten. Bij de horeca en schoonmaak is sprake van SVH en SVS erkende leermeesters.

Interesse? Neem met ons contact op en wij helpen je graag verder. Bel met onze afdeling Arbeid & Participatie DrechtwerkActief. Telefoon 078-6525246


Interesse in onze diensten?

Neem contact op